Tjäna pengar på bloggen genom företagsannonser

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på en blogg. Ett enkelt och smidigt sätt att få inkomst på bloggen är genom annonser. Du kan ofta kombinera olika sätt för att maximera dina möjligheter att få en extra inkomst. Det är dock viktigt att hålla i huvudet att även en blogg som du skapar för att tjäna pengar på måste ha besökarna i fokus.

Annonser

Det vanligaste, och också lättaste, sättet att få inkomst på en blogg är genom reklamintäkter på annonser. På de flesta hemsidor, från dagstidningar som DN till bloggen från den lilla hundkenneln ute på landet, finns det reklamrutor för olika företag. Sajten får då provision om en besökare klickar på annonsen och sedan köper något. En blogg kan alltså vara en källa till passiv inkomst; dock kräver det ganska mycket för att en blogg verkligen ska generera pengar genom reklam. Om du primärt vill ha inkomst genom reklamintäkter behöver du mycket trafik, alltså besökare. Utan besökare kan du inte få någon inkomst. Det är därför viktigt att skapa intressanta artiklar på din blogg så att det finns en anledning för surfare att besöka din sida. Det som är positivt med annonser är att det inte kräver något mer av dig än att bara skapa bra artiklar och att det är billigt att sätta igång en sådan blogg.

Egen blogg

För att få inkomst på din blogg genom företagsannonser behöver du en egen blogg, eget domännamn samt hosting. Det finns många webbhotell att välja mellan och det är både mycket enkelt och billigt att sätta igång. Du kan starta en egen blogg på 10 minuter, för mellan 100-200 kronor – en blogg som kan generera tusenlappar.

För att få inkomst på din blogg bör du blogga om ett särskilt ämne och gärna ha en del av ämnet i ditt domännamn. Då blir det lättare för både sökmotorer och besökare att hitta till dig. Om du bloggar om mode och intressanta modemagasin är det klokt om du kan ha med ordet mode eller skönhet i ditt domännamn. Du kan blogga om vad du vill, men det blir både roligare och lättare om du satsar på ett ämne som du är intresserad av. Om du har ett specialintresse, som ubåtar från 60-talet eller vikingafrisyrer, är det troligare att du verkligen kommer att få läsare, om än inte så många, då det inte finns så många bloggar inom sådana områden.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote