Bloggen som extrainkomst

Vi är många som skulle vilja förbättra vår ekonomi och det är inte alltid möjligt att jobba extra. Ett sätt att dryga ut kassan och få mer i plånboken, är genom att starta och driva en genomtänkt blogg. Vad bör du tänka på för att lyckas?

Bättre ekonomi

Om du startar en blogg för att kunna tjäna pengar måste du tänka strategiskt och långsiktigt. En inkomstbringande blogg är inte detsamma som en fördjupning av Facebook eller Instagram – ett ställe att än mer utförligt visa bilder, roliga klipp och berätta om dig själv. Bloggar som ger inkomst handlar lite om bloggaren och mycket om läsaren. Du skapar en blogg med läsarna i åtanke, det är enda sättet att kunna tjäna på bloggen. Om ditt mål är att förbättra din ekonomi räcker det inte heller med att bara börja blogga och få några tusenlappar extra i månaden – mer pengar och bättre ekonomi är inte nödvändigtvis samma sak. Bättre ekonomi får du genom att förbättra dina ekonomiska vanor. Annars innebär det bara att du får mer pengar, men samtidigt också fler utgifter, då du köper fler saker eller bara är slarvig med dina utgifter – vilket inte ger vare sig mer frihet eller bättre ekonomi.

När du startar bloggen bör du också se över dina utgifter och börja budgetera, då kommer du få mer pengar på bankkontot på lång sikt. En viktig utgift att titta på är din energiförbrukning. Om du både vill få grönare och billigare el, så bör du satsa på Tibber.com/se/ – ladda ner Tibber-appen, ersätt ditt elbolag med kraftfull teknologi och upplev el så som du aldrig upplevt den förut. Det tjänar både du och klimatet på.

Bloggen

Det första som du behöver göra är att besluta dig för vilket ämne som du ska blogga om. Du måste nischa din blogg för att kunna få besökare. Ta ett ämne som du kan mycket om och gillar – det underlättar – men som också är intressant för andra. Om du tycker om fotografering kan du skriva om kameror och ge fototips. Om du däremot springer maraton eller åker Vasaloppet, så kan du starta en blogg kring träning. När du beslutat dig för vilket ämne som du ska satsa på, så behöver du köpa en bra url, alltså domännamn. Du kan inte använda gratisbloggar, då de inte ger dig möjligheten att tjäna pengar.

Tjäna pengar

Hur tjänar du då pengar på din blogg? Jo, genom att göra reklam för olika företag. Du kan göra reklam genom att ha banners, länkar eller bilder på särskilda produkter. De riktigt kända bloggarna får rent av betalt för att ha på sig vissa kläder eller ha en möbel i rummet när de filmer eller blir fotograferade. Det tar tid att bygga upp en blogg och du bör räkna med att det tar ett halvår innan besökare ens börjar att titta in. Men om du skriver regelbundet – redan från början – och fortsätter att publicera bloggposter, så har du en god möjlighet att få inkomst på din blogg.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote