Kontorsmaterial för bloggaren

Om du jobbar som bloggare eller skribent gör du det förmodligen ofta hemifrån. Den som jobbar på kontor behöver för det mesta inte själv sörja för att det finns kontorsmaterial att tillgå. Vi som jobbar hemifrån behöver själva fylla på förråden. Du kan köpa kontorsmaterial hos Officedepot, men vad behöver du? I det här inlägget får du en liten guide till prylar som kan vara bra att ha som bloggare.

En klassisk fickkalender

Du har förstås deadlines och längre projekt att hålla koll på. Visst, det går att anteckna i datorn. Många, inklusive jag själv, tycker dock inte att det är samma sak. Det blir på något vis mer konkret av att skriva ned någonting för hand. En klassisk fickkalender kan vara guld värd för att bli mer organiserad som hemmajobbare.

Förvaringslådor för allt du inte behöver så ofta

När du jobbar hemifrån är organisering A och O. Det gäller både för hur du planerar din tid och för hur det ser ut hemma. Håll ordning på platsen där du jobbar så håller du också ordning på jobbet. Det är nog så viktigt för oss som jobbar hemifrån och själva måste stå för strukturen i våra arbetsdagar. Sortera dina prylar, papper och annat och förvara dem i tydligt märkta lådor.

En ergonomisk stol

Om du jobbat hemifrån länge är risken stor att du redan kommit underfund med att det är svårare att vara disciplinerad med hänsyn till dina arbetsställningar. Det är lätt hänt att blogginläggen författas i soffan. Visserligen är det bekvämt, till en början, men det kommer snart påverka din rygg, dina axlar, nacken och andra kroppsdelar. Skaffa en ergonomisk stol att sitta i. Ännu bättre är om du också investerar i ett skrivbord som är höj- och sänkbart. Om du börjat känna dig stel sen du började jobba hemifrån så ge dig själv möjligheten att byta arbetsställning regelbundet.

Whiteboard med post-it-lappar

Okej, det kanske kan kännas som lite “overkill” att skaffa en whiteboard till hemmakontoret. Särskilt som att du kan skriva ned allt i datorn eller mobilen som du kan sätta upp på en whiteboard. Men precis som i fallet med en fysisk fickkalender blir saker och ting mer konkreta när du sätter upp, eller skriver upp, dem på en whiteboard. Det är helt enkelt i många fall ett enklare sätt att ta dina idéer från huvudet till verkligheten.

Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote