Starta en framgångsrik livsstilsblogg

Du vill självklart göra ett gott förstaintryck som bloggare och det kan vara svårt att veta hur du ska börja. Hur börjar du bäst på din livsstilsblogg?

Livsstilsbloggen

Det finns många olika slags livsstilsbloggar, som fokuserar på allt från inredning och design till att leva klimatsmart och bli ekonomiskt oberoende. Det som är bra med en livsstilsblogg är att du hela tiden får uppslag från ditt eget liv och enkelt kan ta snygga kort till bloggen. Du kan ge något autentiskt till läsarna. Om du hittat bra kläder hos en onlinebutik som Johnells.se kan du skapa outfits av dina köp, visa bilderna för dina läsare och ge dem goda tips.

De första inläggen

Det kan vara svårt att skriva det första inlägget. Både att skriva, ladda upp passande bilder och sedan trycka på publiceringsknappen, kan vara stora ögonblick i en bloggarens liv. För många kan det rent av kännas lite nervöst. Vad kommer andra att tycka? Vad kommer de att skriva i kommentatorsfältet? Hur många kommer att läsa det? Då kommer det riktiga dråpslaget. De flesta bloggar, såvida de inte har kända föräldrar som Bianca Ingresso, kan skriva sig blåa i ansiktet utan att någon läser bloggen. På riktigt. Efter en vecka utan respons från andra än någon robot som ger dig ett erbjudande om hur du ska nå ut, med någon slags ekonomisk motprestation, inser de flesta att det första inlägget inte var så lyckat och att ingen läst det. Tack och lov. Då är det bara att skriva ett nytt och bättre inlägg.

Innan du basunerar ut till vänner och okända att du har en blogg bör du göra flera testinlägg. Hur blir texten? Bilderna? Hur lägger du upp en film eller lägger in annonser på ett snyggt sätt. Att bygga upp en blogg tar tid, så börja med att bara träna på att blogga en tid och var glad att du inte har några läsare. Förbättra och förändra tills du är nöjd. Du har mycket att vinna på det i längden.

Vilken slags blogg?

Hur bör då det första inlägget vara? Det beror på vilken slags blogg du skriver. För att lyckas med din livsstilsblogg behöver du skriva om mer än bara ditt vardagsliv. Du måste göra något mer av bloggen. En livsstilsblogg som har många läsare skriver inte bara allmänt om livet, utan har ett fokus. Vilka delar av livet ska du fokusera på och på vilket sätt? Bor du på landet och cyklar två mil varje dag för att minska ditt klimatavtryck? Bor du i innerstan och äter bara egenodlade grönsaker från balkong och fönsterbräden? För att göra ett bra intryck bör ditt första inlägg vara en längre artikel som handlar om det som gör just din livsstil speciell. Skippa att främst skriva om dina egna tankar och åsikter, utan skriv en artikel som är till hjälp för andra som också vill minska klimatavtrycken eller odla gurkor på balkongen.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote