Affiliate – vad är det?

Du har säkert hört talas om affiliate, i alla fall om du är intresserad av att tjäna pengar på nätet. En affiliate är en person som skapar reklam för företagsprodukter och får provision när en besökare köper produkten.

Bli affiliate

Om du har en blogg kan du bli affiliate och tjäna pengar på din hobby. Du blir affiliate genom att anmäla dig till ett affiliatenätverk eller kontakta passande företag. Nästan alla företag, från Ellos till Claes Olssons, använder sig av affiliatenätverk som försäljningsmetod.

Annonser och länkar

Om du har en modeblogg kan du söka upp företag inom mode- och skönhetsbranschen och ansöka om att bli affiliate åt dem. Då får du på olika sätt göra reklam för dem, genom annonser eller textlänkar. Om en besökare klickar på annonsen eller länken som finns på din sida, så skickas personen till det företag som du gör reklam för. Om besökaren då köper något av företaget får du en viss procent på köpet. Det innebär att om du bloggar om dina nya snygga jeans, så kan du samtidigt länka till affären som säljer jeansen och tjäna pengar på alla som blir inspirerade av ditt köp och trycker på din länk! Glöm inte att kolla skatteverkets hemsida för att se om du ska betala skatt på inkomsten.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote