Förbättra bloggen

Oavsett vilken slags blogg du har vill du självklart nå ut till dina läsare och förbättra din blogg. Här kommer 4 tips för att förbättra din blogg!

1# Boosta bloggen

Det är många som skapar en blogg med en diffus tanke i sikte: det skapas blogginlägg, bilder och några filmer. Efter ett tag börjar bloggen antingen ta liv och få något slags fokus, eller så blir det bara något spretigt som inte riktigt tar sig. Genom att boosta din blogg kan du förbättra den och i slutänden få fler och mer engagerade läsare. Städa din blogg, förbättra layout och se till att allting är rättstavat och att dina bilder passar till texterna. Storstäda bloggen en gång per år och du kommer snart få mer engagemang från dina läsare!

2# Kalla fakta

För att förbättra din blogg måste du våga vara ärlig och objektiv. Om du skriver mycket på din blogg, är det lätt hänt att du blir hemmablind och ser bloggen som ditt lilla älsklingsprojekt. Du håller med om att den kan behöva fräschas upp, men har svårt att själv verkligen se vilka förändringar som behöver göras. Ett tips är att be några kompisar, gärna brutalt ärliga, att ge dig feedback. Ett bra sätt att tänka kring feedback är att ett ”problem” som en person tar upp bör tänkas igenom, men om två personer tar upp samma ”problem” bör du ändra det. Om du inte tycker om att få kritik bör du i förväg be dem att ge dig kritiken så snällt som möjligt, men du måste våga utsätta dig för andras bedömning för att kunna utveckla din blogg.p>

3# Fokus

Vällästa bloggar handlar ofta om något särskilt. Det kan handla om allt från att skapa musik, bygga möbler eller fotboll, men de flesta bloggare har något slags fokus. Om din blogg främst handlar om dig och ditt liv så kommer läsekretsen inte bli stor, såtillvida att du inte redan är en känd person som Bianca Ingrosso, i annat fall är det främst mamma och mormor som kommer läsa din blogg med behållning. Även om du skriver en livsstilsblogg måste du ha något slags fokus: inredning med bra inredningstips, blommor och trädgård eller mode – du kan inte spreta för mycket. Om du har ett särskilt fokus i din blogg blir den intressant även för personer utanför din vänkrets. Efter ett tag kan du rent av bli lite av en expert på området!

4# Ge något!

En bra blogg ger alltid läsarna något. Många bloggare tänker att de ger lite avkoppling, något roligt eller intressant för andra att läsa, men i slutändan lägger de ner tid på en blogg som inte har många besökare. Får att få nya unika personer att surfa in på din blogg måste du ge dem något, som goda tips, gör-det-självartiklar eller användbara omdömen om olika produkter. Om du skriver om ridsport kan du göra blogginlägg som visar hur man flätar hästmanen på ett snyggt sätt eller hur man gör ett bra hästköp. Oavsett ämne finns det alltid något att ge dina läsare.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote