Skapa en blogg till din flyttfirma

Oavsett om du har drivit en flyttfirma länge eller precis har startat upp en kommer en företagsblogg att vara till stor hjälp. Idag har många små och större företag använt sig av bloggar för att nå ut till fler människor och för att skapa en mer personlig kontakt. Med hjälp av en blogg kan du se till att dina potentiella kunder får en större inblick i verksamheten och få ta del av de äventyr som företaget gör.

Att driva en blogg är en av de enklaste och snabbaste sätten att gå tillväga för att öka trafiken till din hemsida och få fler kunder. Ett vanligt missförstånd är att bloggen kommer ta alldeles för mycket tid och att den är onödig, men det är långt ifrån sanningen. Idag finns det mängder med riktigt bra och professionella flyttfirmor att använda sig av och för att du ska sticka ut ur mängden behöver du också synas ordentligt. I den här texten kommer vi titta närmare på hur en blogg till din flyttfirma kan hjälpa dig och vad du behöver för att komma igång.

Fördelar med en företagsblogg

Som tidigare nämnt kommer både små och stora flyttfirmor att ha användning för en blogg när det är dags att marknadsföra flyttfirman lite extra. Ett bra exempel på en riktigt fin och välstrukturerad företagsblogg hittar du hos denna flyttfirma i Eskilstuna, som berättar om sina olika uppdrag.

  • Du har möjlighet att öka trafiken till er hemsida
  • Du får en marknadsföringsmetod som inte kostar dig mer än tid
  • Möjlighet att berätta om era uppdrag på ett mer ingående sätt
  • Smidig plattform för prislistor, erbjudanden och smarta flyttråd
  • Skapa inlägg med tips som förenklar för kunden såväl som för företaget, t.ex. bästa packtipsen
  • Du får möjlighet att berätta mer om företaget, de anställda och hur ni arbetar
  • Skapa en mer personlig och familjär kontakt med kunder och potentiella kunder

Hur startar man en företagsblogg?

Vi rekommenderar att du har bloggen på samma plattform som din vanliga hemsida. På så sätt kommer det blir lättare för dig att arbeta med SEO och få kunderna att besöka din sajt. Visst går det även bra att använda en blogg på en annan plattform, men kom ihåg att folk i många fall är lata och detta kan göra att du missar kunder som annars hade bokat in sig.

Kom ihåg att din blogg behöver vara aktiv för att den ska kännas relevant och intressant för läsare. Uppdatera den gärna några gånger i veckan och se till att du tar med bilder i inläggen. Har du svårt att hitta tid kan du utse en kollega som sköter bloggen, men du kan också göra färdiginställda inlägg som publiceras efter dina önskemål.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote