Varför blogga?

Det finns många anledningar att börja blogga: berätta om sitt liv, hålla kontakt med vänner, driva företag, fördjupa sig i favoritämnet eller blogga för att tjäna pengar.

Relationer

Att blogga handlar egentligen om relationer, antingen med vänner som du känner IRL, läsare som du bara möter på nätet eller kunder som köper något av dig på bloggen. Om du bloggar om ett särskilt ämne som du brinner för, så uppstår en relation till återkommande läsare när ni delar samma intresse.

Den personliga bloggen

Om du tycker om att dela ditt liv med andra, men samtidigt vill göra det på ett mer fördjupat och personligt sätt, så kan du välja att ha en blogg, istället för att skriva inlägg på sociala medier. Det är inte säkert att lika många kommer att läsa din personliga blogg å ena sidan, å andra sidan kommer personer som verkligen är intresserad av dina tankar att läsa och kommentera. Det är också många som kombinerar sociala media med en egen blogg och länkar till bloggen på Facebook eller Instagram.

Intressebloggen

Det är många som bloggar om ett särskilt intresse: historia, pilgrimsvandringar, matlagning med lök eller renoveringen av en veteranbil från 50-talet. En välskriven intresseblogg kan bli relativt stor. Det finns bloggare som börjat skriva en blogg och som flera år senare kan leva på den. Bloggar om smala intressen, som marinarkeologi i Östersjön eller en ovanlig hundras kan bli en samlingsplats för likasinnade; de blir sällan stora bloggar, däremot hemsidor med engagerade och återkommande läsare.

Bloggar som inkomst

Idag är det nästan en nödvändighet för ett företag att finnas på nätet. Att kombinera en hemsida med en blogg och sociala medier är ett bra sätt att marknadsföra ett företag. Det är också många som startar en blogg för att tjäna pengar på bloggen. Det finns kända bloggare som Blondinbella, men också många ”vanliga” svenssons som driver ämnesbloggar som genererar inkomster. Det går att tjäna pengar på alla bloggar med eget domännamn och det är många bloggare som får några extra hundralappar i månaden genom sin fritidsblogg. Det är enkelt och gratis att bli del av ett affiliatenätverk som ger bloggare tillgång till företag som vill att hemsidor ska göra reklam för dem. Det vanligaste sättet att få inkomst på en blogg är genom företagsannonser eller textlänkar.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote