Ditt domännamn

Om du vill tjäna pengar på att blogga är rätt domännamn mycket viktigt. Du bör också köpa en .se-adress om du ska blogga mot Sverige eller en .com-adress om du ska ha en blogg på engelska.

Domännamn – för besökarna

Ditt domännamn är bland det första som både besökaren och sökmotorn läser. Om du ska skriva om att flytta utomlands inom EU, och heter Kallesliv.xx, så kommer vare sig sökmotorer eller surfare att premiera dig. Om du däremot heter smartutlandsflytt.xx, så kommer besökare som använder söktermen “flytta utomlands” att förstå att din sida kan ha användbara artiklar.

Domännamn – för sökmotorerna

För att få besökare räcker det inte med att ha ett domännamn som passar surfare, du behöver också få sökmotorerna att gilla dig! Om du har en del av ett passande sökord i ditt domännamn, så kommer sökmotorerna, som Google, att ranka dig högre – och om du inte kommer högt upp hos sökmotorerna spelar det ingen roll vad du skriver, då kommer ingen att besöka din sida. Det är också viktigt att ha genomtänkta rubriker till dina artiklar, gärna med passande sökord som en del i rubriken. Om du bloggar om att flytta utomlands är det bättre att du har rubriken ”Flytta utomlands – vilka möbler behöver du?”, än bara ”Vilka möbler behöver du?”

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote