Starta en reseblogg och tjäna pengar

Om du har en reseblogg finns det miljoner saker att skriva om: varenda liten geografisk plats eller kafé är i sig en bloggartikel. Här kommer grundtipsen för en reseblogg som står ut i bloggosfären och som du kan tjäna pengar på.

Resa

Tänk att sitta på ett kafé i Rom, beställa en latte för att verkligen få igång hjärnprocess och sedan blogga ett par timmar – och samtidigt få inkomst. Då kan du vara ute och resa under längre tid. En bra reseblogg kräver mycket arbete, och gärna även viss reseerfarenhet. Du får besökare till din blogg genom att skriva artiklar som kan vara intressanta för dina läsare – alltså om sådant som kan hjälpa dem. Bloggarna om personer, alltså du själv, är egentligen inte lika intressanta för besökarna, såvida du inte är berömd eller skriver en livsstilsblogg – men det är mycket svårt att verkligen få en inkomst på det. Men då många svenskar älskar att resa så finns det stora möjligheter att skriva artiklar som är relevanta för personer som ska resa någonstans och som söker information eller inspiration. Om du är på väg utomlands, som resenär, bloggare eller i arbetet, så kan du enkelt beställa resevaluta online hos Forex, det är alltid klokt att ha pengar i plånboken när du anländer till resemålet. I många länder är kontanter nödvändigt, bara för att kunna ta en taxi eller betala bussen från flygplatsen eller tågstationen.

Nischa resebloggen

Samtidigt som det finns hur mycket som helst som du kan blogga om på din reseblogg bör du ändå välja en nisch att fokusera på. Det är många som önskar resa, blogga om sin resa och på så sätt tjäna pengar, men det är väldigt få som lyckas med det. En orsak är att många inte väljer att nischa sin reseblogg. Det finns redan många personer som har varit i både Thailand och London och skrivit om det. Därför är det svårt att nå läsare och hamna högt i ranking hos sökmotorerna om du skriver ännu en bloggartikel om Thailand eller London – som tusentals gjort före dig. För att lyckas med en reseblogg behöver du bestämma dig för att skriva om en särskild plats eller en särskild aspekt av att resa, som ekonomi, leva som digitalnomad, att flyga, bara resa med tåg eller cykel. Du måste vara något mer än bara en bland tusentals backpackers som skriver om sin resa på nätet.

Minimagasin

Du kan tänka på din blogg som ett minimagasin. Ditt magasin handlar inte generellt om resor, utan om en viss del av resandet. En tidning har inte bara tre artiklar, utan minst tio och kommer ständigt ut med nya. När du börjar att blogga, måste du skriva även om ingen läser din blogg. Genom att skriva artiklar skapar du dels ett “bibliotek” på din sajt, dels så berättar du för sökmotorerna att din sida är aktuell och då kommer sökmotorerna att ranka dig högre.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote