Blogga om din hälsoresa

Om du tycker om att träna är det ett perfekt ämne att blogga om. Genom att blogga om din träning ger du både inspiration till andra, samtidigt som det kan vara en hjälp till dig själv.

Träning

Att träna är mer än att bara röra på kroppen, det är en livsstil som ger hälsa och välbefinnande, gemenskap och utmaningar. Det är roligt att hitta sin favoritträningsform, skapa mål och lyckas uppnå dem. Träning är också ett väldigt bra bloggämne, då det är ett stort intresse och något som alla behöver göra. Vi mår alla bra av att träna. Det är också roligt och inspirerande att köpa nya träningskläder. Om du letar efter sköna träningskläder kan du kolla gorilla sports sida – de har allting från rabatterade träningsbänkar till snyggaste tightsen.

Blogga om din hälsoresa

Det finns många inspirerande bloggar och YouTubefilmer om vanliga människors hälsoresa. Det som är speciellt med en hälsoresa, är att det är som en verklighetsförankrad berättelse med ett lyckligt slut, men som samtidigt fortsätter. Det är inspirerande för andra att läsa om hur en överviktig sjuksköterska har gått ner från 80 kg till 65 kg och sedan lyckats springa Tjejmilen – det är en situation som många kan identifiera sig med. Det roliga med bloggar om hälsoresor är att de fortsätter. Bloggaren som lyckades springa tjejmilen kommer ofta på nya mål, som att klara av ett maraton eller Vasaloppet.

Skapa bloggen

De flesta som skapar en hälsoblogg har antingen lyckats med en hälsoresa och vill inspirera andra, eller så vill de skapa en hälsoblogg som en hjälp under själva resan. Om du har som mål att komma i form och klara av att springa Göteborgsvarvet, kan du skapa en blogg kring det. Det är lätt att sitta hemma vid köksbordet och prata om att man ska springa Göteborgsvarvet eller åka Vasaloppet, men det är stor skillnad att skriva om det på internet. Då kan både familj, vänner och arbetskamrater läsa det, vilket blir en sporre att lyckas! Det är också ett bra sätt att tvinga sig att verkligen genomföra utmaningen.

Vissa väljer att skaffa ett eget domännamn och ha en egen blogg, andra väljer att använda en gratisblogg. Om du är seriös med din hälsoblogg bör du skaffa en egen blogg, i annat fall räcker det med en gratisblogg. Du väljer också själv hur mycket du ska skriva om dig själv. Du behöver inte berätta vad du väger, däremot kräver läsarna ärlighet kring träningen. Även om du bara lyckades jogga en halv kilometer är det viktigt att skriva om. Det kan vara inspirerande för andra att läsa, då många är i samma situation. För att skapa en bra hälsoblogg måste du blogga regelbundet och även arbeta på att det verkligen uppnå ditt mål. Det måste finnas en anledning för andra människor att följa dig.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote