Blogg – Ett personligt sätt att nå ut

De flesta har idag hört talas om blogg, och det finns många både kända och okända så kallade “bloggare”. En blogg, är en typ av personlig dagbok på internet där man uppdaterar olika händelser ur det privata livet, eller bloggar om ett ämne eller produkt.

Fördelen med en blogg

Bloggar har många fördelar då den är ett smart sätt att nå ut till läsare på internet. Vill man ha en större läsarkrets, kan man skriva sin blogg på engelska så att fler förstår inläggen. Det finns bra tips på hur man får fler besök på bloggen som man kan ha riktigt stor nytta av. Det är bland annat smart att länka sin blogg på många platser i sociala medier, samt Förbättra SEO med en så kallad SEO-plugin. SEO står för Search Engine Optimization där man kan använda sig av olika smarta optimerande program för sökord. En effektiv SEO, kan leda till mer trafik och besök på bloggen. En stark SEO är viktig för alla hemsidor där man vill nå ut till fler människor. Ett exempel på ett viktigt ämne på internet, är brandsäkerhet och skydd för brand. Vill man ha ett effektivt brandskydd, ska man vända sig till Briab som kan erbjuda smarta lösningar, brandförsäkringar, projekteringar eller annat inom brand! En blogg kan med fördel användas i syfte att marknadsföra produkter, tjänster eller för att skapa sig en känd profil.

Plattformar för domäner till bloggar

En del väljer att starta sin blogg på WordPress, en gratis plattform med smarta funktioner, typsnitt och snygga layoutmallar att välja på. När man har skrivit ett tag på WordPress, kan man även välja andra plattformar på internet. Vissa kan kosta, men kan vara väl värt pengarna! Några exempel på sådana plattformar är WiX.COM, Simplesite, Blogger, Yola eller kända Devote.se. Att blogga är ett sätt att dela med sig av erfarenheter, eller för att sälja in produkter och tjänster.

Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote