Gör-det-självartiklar

Ett smart sätt att förbättra en blogg är genom gör-det-självartiklar. Sådana blogginlägg brukar ofta både bli lästa och delade, och många återkommer också till dem.

Gör-det-själv

En gör-det-självartikel är en artikel som lättöverskådligt visar hur man kan göra något själv: byta däcken på en bil, bygga ett dass, starta eget företag eller sminka sig på ett särskilt sätt. På engelska kallas de DIY – do it yourself – och det är en förkortning som ibland också används i Sverige.

Text och bild

Innan du skapar blogginlägget bör du gå igenom stegen med papper och penna. En bra artikel börjar med en bild samt medföljande text på alla saker som behövs – ungefär som ett recept för barn. Ju mer pedagogisk du är, desto bättre för dina läsare.

>Använd sedan bra foton och lättläst text för att visa dina läsare hur de ska göra, moment för moment. Om det finns moment som är svåra bör du ta närbilder och visa viktiga detaljer. Anta att dina läsare inte kan någonting – i annat fall kommer du att tappa många. Om det är ett stort arbete som du ska visa, t.ex. renovering av en hel bil eller hur man bygger ett växthus, kan du dela upp blogginläggen och göra en serie.

För att intresserade ska hitta till din blogg är det viktigt med en bra rubrik. Om du har gjort en gör-det-självartikel som visar hur man skapar vikingafrisyrer, så bör ordet vikingafrisyr ingå i rubriken. Om du bara rubricerar den som ”Annorlunda frisyr”, så kommer intresserade inte kunna hitta till den.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote