Få fler läsare till din blogg!

De flesta bloggare har en tanke med sin blogg och vill naturligtvis få fler läsare – helst både fler och mer engagerade läsare. Du ska nu få tips på hur du kan få fler unika personer att surfa in på din sida – och återkomma!

Varför fler läsare?

Det första du måste fråga dig är varför du vill ha fler läsare. Det kan låta som en konstig fråga, men det är svårt att gå framåt om du inte vet varför du vill förbättra något. Önskar du få fler läsare för att dina läsare inte verkar engagerade? Eller för att få fler kunder till ditt företag? Eller helt enkelt för att tjäna pengar på din blogg?

Mer engagerade läsare

Om du allmänt önskar mer engagemang från dina besökare, behöver du förändra ditt bloggande så att inläggen skapar mer intresse hos besökarna. Det handlar inte om att vara kontroversiell eller skapa uppmärksamhet, utan istället skriva genomtänkta artiklar inom det ämne som passar din blogg och sedan be dina läsare att kommentera i kommentatorsfältet. Det är viktigt att du svarar dina läsare inom en dag, så att de känner att de får ett gensvar på sina tankar från dig.

Företagsbloggen

I din företagsblogg är det viktigt att du fokuserar på dina produkter och tjänster, samt ger dina besökare något. Om du har en frisörsalong kan du skapa gör-det-självartiklar som visar hur man gör snygga håruppsättningar eller förklara vilket slags schampo man bör välja. Skapa också en mejllista och skicka regelbundet ut kunderbjudanden.

Bloggen som inkomstkälla

Om du skapat en blogg i syfte att tjäna pengar är det viktigaste inte antalet besökare, utan aktiva besökare. Om du har en blogg med 10 000 besökare varje dag, men inga besökare som klickar på annonserna, så spelar antalet ingen roll. Du behöver skriva artiklar som skapar intresse för det som du gör reklam för eller ändra dina rubriker, så att köpsugna personer väljer att surfa in hos just dig. Även inkomster från internet ska beskattas: gå in på skatteverkets hemsida så vet du vilka regler som gäller för just dig.

Tid och kontinuitet

Det tar det tid att bygga upp en blogg med en stor läsekrets. Du måste ha ett genuint engagemang för det som du bloggar om, då läsarna snabbt ser igenom om du bara vill tjäna pengar på dem, få uppmärksamhet eller om du faktiskt tycker om ditt ämne och dina besökare. Det är också viktigt att kontinuerligt komma ut med nytt material, även i början när du knappt har några läsare. Tänk också på att använda ett bra och korrekt språk, i alla fall om du vill att människor ska ta dig på allvar, samt att redan från början ha minst tre välskrivna blogginlägg med passande bilder.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote