Hälsobloggen – en hjälp på vägen

Om du är intresserad av hälsa och att komma i form kan en blogg vara till stor hjälp. Det finns många som bloggar och berättar om sin hälsoresa, både för att dela med sig, men också för att få uppmuntran och stöd av sina läsare. Om du känner att du behöver göra förändringar i ditt liv kan bloggen vara en sporre!

Andras hälsobloggar

Att läsa hälsobloggar kan vara ett bra sätt att få inspiration att själv ta tag i kost och motion. Det finns många olika slags bloggar, från mammor som tränar till Tjejmilen till ultralöpare som springer lopp på 10 mil. Om du hittar en bloggare som är på ungefär samma nivå som du själv, eller tagit ett kliv längre, kan du både få inspiration och bra tips. För många är det en bra början till ett nytt och mer hälsosamt liv.

Den egna hälsobloggen

Om du tycker om att skriva och dela med dig kan du skapa en egen blogg och låta andra delta i din hälsoresa. Det är många som lyckats gå ner till en hälsosam vikt eller ta sig igenom ett lopp genom att blogga om det och få stöd av läsarna. Om du skrivit på en blogg, eller ett annat offentligt ställe som alla kan läsa, att du ska åka Vasaloppet eller bestiga Kebnekaise, så blir det svårare att inte genomföra uppgiften.

Innan du börjar blogga kan det vara klokt att tänka igenom hur mycket du vill berätta; skilj mellan att vara personlig och privat. Vissa personer fotar sig själva i bara underkläderna för att visa före- och efterbilder, men det är inte nödvändigt. Tänk på att allt du skriver kan bli synligt för en framtida arbetsgivare som också kan läsa dina inlägg. Det kan också vara klokt att ta lagom stora kliv: om du inte sprungit ett kortare lopp är det dumt att börja blogga om ett maraton. Börja där du är så kommer du snart få läsare, då många andra också är på samma nivå som du själv.

Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote