Text och bild

Om du vill skapa en läsvärd blogg räcker det inte med att skriva intressanta blogginlägg, du behöver också rama in dina blogginlägg på rätt sätt. En bra blogg har en tilltalande helhet och helheten påverkar om besökarna kommer att stanna på din sida.

Bilder

Det finns många fina, roliga, tänkvärda eller vackra bilder att använda helt lagligt från stora bildbanker på nätet. På bara ett par minuter kan du ladda upp fantastiska bilder till din blogg. Men, snygga bilder är inte detsamma som bra bilder. Innan du laddar upp en bild måste du fråga dig vad du har för syfte med texten och vilken slags bild kan materialisera det syftet på ett bra sätt. Om du bloggar om att resa och har skrivit ett långt inlägg om att packa rätt på resan, så får natthimlen över Paris vara hur vacker den vill, den lyfter inte din artikel – och alltså inte din blogg. Det absolut bästa är om du kan blanda egna foton och bilder från bildbanker, d.v.s. inte bara använda foton från bildbanker. Du framstår då som en mer seriös bloggare, förutsatt att du kan ta någorlunda bra kort.

Text

Vissa personer märker inte av vare sig felstavningar eller särskrivningar, andra slutar att läsa en blogg om bloggaren inte kan basala skrivregler. Bra skribenter läser och det märks på en text om personen som skrivit den är en läsare eller bara tycker om att skriva och berätta saker. Bästa sättet att förbättra ditt bloggspråk är genom att läsa, inte främst andra bloggar, utan böcker och dagstidningar. Det förbättrar både språk och allmänbildning, vilket kommer att gynna dig både som bloggare och i vardagslivet.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote