Följ mig på Instagram: @gretadillen


www.nouw.com/greta

2015-09-01 07:53 Mitt Liv

Hej bloggen! Nu tänkte jag gå vidare och har bytt plattform! Följ mig HÄR

 

 

F a m i l y t ä m

2015-08-30 11:33 Lunch / Middag, Mat och kost, Vardag

Igår hade vi en riktig familjedag, vilket var så mysigt. Denna sommar har jag inte semestrat något med hela familjen vilket egentligen brukar uppta en månad om året, minst, så mysigt: ja. Efter att Ellen lämnat huset mitt stax innan sju, hann jag ta en lugn morgon innan vi vid 9-snåret åkte iväg för att spela golf. Se så golfig jag såg ut. Yes, golfoskulden är nu tagen.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Därefter drog jag och mammsen en lunch i väntan på att pappa och Ludde skulle spela klart sina hål. Mysig var ordet.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Efter en powernap, för jissus vad trött jag var, åkte vi på en liten utflykt till Ulriksdal för att mumsa på en fika: fruktskål till moi.
Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a5 preset

Det blev kväll och 60-årskalas stod på schemat på Villa Anna i uppsala. Här har vi the gosimos of my life aka min lillebror uppe i allt doftande. Man fick välja meny själv och jag valde vegetarisk. Jag tycker det är kul att betygsätta mina upplevelser. Gårdagens var en riktig kulinarisk smakupplevelse: Förätten var beyond amazing, följt av en väldigt liten varmrätt gjord på olika grönsakshistorier. Ja, därav var jag lite hungrig när osbrickan skulle in. Då jag är mjölkproteinsallergiker blev jag istället serverad sorbet, och en till sorbet när efterrätten skulle in. Fantastiskt goda men jag satt fortfarande och ville ha mer av varmrätten. Är en mattjej före efterrättstjej alla dagar i veckan.
Processed with VSCOcam with a4 preset

Sorbet nr 1. En hallonhistoria.
Processed with VSCOcam with a6 preset

Sorbet nr 2. Lakris och lingon kommer jag i alla fall ihåg att det smakade.
Processed with VSCOcam with a6 preset

Last but not least:
Processed with VSCOcam with a6 preset

<3

2015-08-29 06:26 Festligheter, Mitt Liv, Vardag

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

De sista dygnen har denna tös fått omvandla timme efter timme till kvalitetstid. I förrigår drog vi mot stan för att se på finaste Helena vid ett sagolikt uppträdande i Skyddsrummet (kika in hennes blogg HÄR). Utöver skakandet av rumporna, viftandet med armarna och studsen under fötterna på söder, har vi töntat oss i stan, ätit middagar, promenerat och bara haft det helt underbart.

Igår efter vår gemensamma frukost skulle jag mot agenturen och Ellen skulle jobba. På agenturen gör dem ett paket de skickar ut till kunder/agenturer där varje tjej ska ha fina , lite streetiga pollar tagna på stan, bikinipollar, en gångvideo och en kortfilm i 180 grader filmad runt huvudet. Knäppandet av pollar resulterade slutligen i att jag tog några pollar på Chanel och fick till portrait kallat perfektion.

Nu har Ellen åkt igen och idag väntar en familjedag. 09.00 åker vi hemifrån för att inleda med att spela golf.

FOODIE

Denna spillevank – sellerin, har det idag använts gott om.

Processed with VSCOcam with f2 presetOch titta så tjusigt resultat. I juicen har jag även rödbetor, morot, äpple, citron, lime och ingefära. Mums. Den blev verkligen jättegod.
Processed with VSCOcam with f2 preset

Och efter lunchen blev detta ett supernice fika. Ett glad med äpplen i jordnötssmör och sedan just: juicen.
Processed with VSCOcam with f2 preset

Fashion week Stockholm

2015-08-27 07:13 Catwalk, Jobb, Mode, Modell, Outfits

Skärmavbild 2015-08-27 kl. 09.05.18 Skärmavbild 2015-08-27 kl. 09.06.17

 

Godermorgon! Nu är fashion week över och här, ser ni mina olika outfits. Med den gulliga fick jag öppna hela showen så jag var inte annat än glad. För att titta när jag öppnar visningen, klicka här.

why I love Stockholm

2015-08-25 10:03 Lira i Stockholm

Jo, jag fick en fråga om vad man rekommenderas göra i Stockholm. Jag inledde med att svara i en kommentar, men kom att tänka på hur många som kommer till Stockhlom som inte bor här just dessa dagar med tanke på fashion week, och ville delge hela bloggen mina tips.

Först och främst kan man ju shoppa en hel del. Acne arkiv på torsgatan är en rekommendation, om man är en Acne lover like me. Bibloteksgatan på Östermalm är annars riktigt fin, men ganska dyr. Där finner man ex Urban outfitters, & other stories eller Cos. sen om du fortsätter gatan förbi norrmalm mot vattnet så är det en väldigt fin promenadsträcka. GÅ den. Då kommer man mot Gröna lund, Junibacken och Skansen till.

Mm man fortsätter efter skansen en bit kommer man till ett helt idylliskt trädgårdscafé som heter Rosendals trädgård vilket jag VERKLIGEN rekommenderar. Liksom landet mitt i stan, vilket är en av mina anledningar till att nästan kunna placera stockholm som topp tre stad. Både stad och natur på samma gång.

Vid gröna lund finns även en båtförbindelse till söder vilken är en jättefin kort båtfärd. Söder är väldigt väldigt mysigt att strosa runt på, där för övrigt fotografiska museet ligger, vilket är mitt absoluta favoritmuseum. Överdrivet dyrt tror jag inte det är. På söder ligger ett av mina favoritcafén som heter Johan & Nyström. I detta fall bedömer jag efter kaffet. Superduperbra.

På söder finns även lite second hand butiker som kan vara nice att kika in. Paradiset, som är nyöppnat ligger också på söder. Dit rekommenderar jag alla att ta en titt. Nyöppnat. Undre plan är som ett mindre whole foods, och en trappa upp ligger 4 magiska små restauranger/fik. Även 8T8, ett litet litet hälsocaféligger på söder nära Johan och nyström. Kombucha, kokoslatte, eller raw food verk går att finna.

I form av hälsofik/restauranger vill jag förorda guldklimtar som Voltaire och Blueberry. Sedan runt Östermalm har vi även Yogayama. Där kan man både ta en yogaklass och äta bra rawsallader eller soppor. Stockholm raw är också ett alternativ, eller Hermans på söder, Ecoist är inte heller pjåkigt, ja här är att se platsernas precision. I Östermalms krokar, vid svampen ligger italiano om man vill ha en god cappuccino eller espresso. Om man utifrån plattan väljer att gå i motsatt riktning allt annat jag pratat om, bort från vattnet, så ligger något en restaurang som heter Saturnus, också supernice. För en drink har jag ett nyfunnet favoritställe som ligger i sturegallerian en trappa upp. Det finns bara en trappa upp mot en restaurang, och där, är det. vy mot himlen med öppet tak. Inte illa. För middag är rigoletto nice, lite buget runt stureplan är vapiano vilket också är bra, ja det finns hur mycket som helst.

Så kolla, nu ska väl ingen tråkas av stockholm. DEN som klagar, just ask me och jag har milliarder förslag.

what did I do?

2015-08-25 08:37 Mitt Liv

En snabb fråga jag undrar om någon söt vill svara på: igår hade jag nästan tredubbet besökare jag hade i förrigår, varför?

Vill lägga en fet kyss på varenda bild, så mycket kärlek

2015-08-25 08:29 Festligheter, Mode, Modell

För att uppdatera de senaste dygnen ser det ut såhär:

I lördags kväll kom två gosisar hem till mig. Snack fyllde kvällen innan vi spontant tänkte dra oss ett kvällsdopp. Vi ångrade oss när vi satt på bryggan i 13 graders temperatur. Det kändes mindre frestande att dra av kläderna måste jag medge.
Processed with VSCOcam with a5 preset

Dagen därpå åt vi gofrulle, kompenserade för nattens uteblivna badning,Processed with VSCOcam with a6 presetfikade och hade allmänt nice.
Processed with VSCOcam with g3 presetEn ny dag inleddes.Denna dag var igår. Måndag. Ingen måndagsångest alls, speciellt inte när Elite sponsrade fashion week opening party.
Processed with VSCOcam with a5 presetoch när man anlände; inte alls pjåkigt. Titta bara.
Processed with VSCOcam with a6 preset
Kom hem swedish lagom sent med en finfin goodiebag från J.lindeberg med bland annat en liten tidning!
Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a6 presetMöttes dessutom i morse detta. Mamma alltså <3
Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with c1 preset

F ive F acts

2015-08-23 16:23 Personligt

Skärmavbild 2015-08-23 kl. 18.42.48Jag ogillar läsk så himla mycket. Med nyttig mat fräschar man upp smaklökarna en hel del, men just läsk är något jag knappt valde som tioåring på restaurang när man fick vilja vad man ville. Färskpressad apelsinjuice går alla dagar i veckan före. Coola är absolut värst. Det har ingen betydelse hur nyttigt det än skulle vara, den sötsliskiga smaken gör mig nästan illamående.

Jag var 177 – 178 centimeter lång ett bra tag, innan jag det gångna året växte och blev 180 centimeter. Undrar om det har att göra med hur mycket vitaminer jag förmodligen får i mig, eller att jag började dricka aloe vera :P.

Jag påverkas något enormt av människorna jag omges av. Här får verkligen ordet energitjuv en mening. Omges jag av en människa jag inte klickar med kommer förmodligen resterande uppfatta mig som rentutav blyg, vilket mina verkliga vänner aldrig skulle kalla mig.

När var yngre hade mina framtänder två bruna fläckar som var mitt största komplex. Ibland så ville folk vara snälla och berätta att mitt smink hamnat på tänderna. Jag kunde sv mindre snälla få höra ”fyfan vad äckliga tänder”. Tillslut i gymnasiet blekte jag bort shiten.

Jag tror att allt som händer har en mening. Går det exempelvis dåligt tror jag ändå att något positivt kommer ut av det i slutändan! Verkligen. Taxituren till flygplatsen i NY var kanske den mest givande någonsinn. En del av kontentan var att misstag är en del av en process. De är en förutsättning för att något positivt som sedan sker ska kunna ske. Ändrar man på dået bör även nuet se annorlunda ut. Håller ni inte med?

PT 2 Jimmy Tang

2015-08-22 12:22 Modell, Photoshoot